Barion Pixel
Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

A Belvárosi Sörfesztivál margójára

A Belvárosi Sörfesztivál margójára Mi?! Ti is ott voltatok? Miért nem mondtátok. Pedig ott voltunk. De ott ám! És nagyon jól éreztük magunkat.

És mit is csináltunk ott? Ismerkedtünk. Méghozzá nagyon jó emberekkel. Mindenhonnan. De tényleg MINDENHONNAN. Jöttek egész Európából, Észak- és Dél-Amerikából, keletről, még keletebbről - de természetesen a legtöbben inkább Magyarországról. Olyan emberek látogattak ki erre a nagyon jól megszervezett rendezvényre, akik rajonganak a sörért, vagy legalábbis nagyon szeretik. Pedig itt aztán mindenki talált magának mit inni és enni; különlegesebbnél változatosabb sörökkel és kajákkal várták a "Kiállítók" a Vendégeket.

Mi is így tettünk. Hat sörrel érkeztünk. Méghozzá hat olyan sörrel, amit csapról még nem kóstolhatott a fővárosi Nagyérdemű. Vittük az alapot, a kollabot, a csümölcsöst, meg a savanyú gyümölcsöst. Melyek is voltak ezek? Hát a Sitkei Világos (ami ráadásul az azt megelőző héten debültált éppen Sitkén, a Kápolna felújításáért rendezett jótékonysági rockkoncerten!),a Happpy New Wheat, a Happpy New Heaven, a Happpy Cherry Party, a Dragon's Wife és az ottani nagy kedvenc, a Feri. De hogy ez a Feri milyen jól fogyott?!

Nagyon jól fogyott. Annak ellenére, hogy a fesztivál peremvidékére sikerült helyet foglalnunk (mert TÚL KÉSŐN jelentkeztünk sad ) nagyon sokan megtaláltak minket. A bátrabbak egyből a Ferivel kezdtek. És - mivel a többségnek bejött, viszonylag hamar elterjedt a híre, hogy itt, az alvégen, a galaxis peremén, a gigantikus tépetthúsos streetfoodosokkal szemben van valami. Valami, amilyenről még nem sokan hallottak. Páran meg is kérdezték, hogy:

"Savanyú NEIPA? Azt mér'? Minek egy gyümölcsös savanyúba komló???"

Aztán ugye megkóstolták. Megkóstolták, de a komlót nem nagyon érezték. Méghozzá azért nem, mert savanyú és gyümölcsös. De megkóstolták.

"De akkor mér' kellett megkóstolni??" - kérdeztük ilyenekor. És elég sokszor kaptuk azt a választ, hogy:

"Mer' kíváncsi voltam, hogy minek bele komló." Tehát ha nem NEIPA, hanem csak egy sima snassz gyümis sour lett volna, az nem rúgta volna át a "zingerküszöböt". Akkor ez CSAK marketing? Nem-nem! Komló nélkül más lett volna a Feri. A Feri így kerek, ahogy van. Legközelebb is pont ugyanígy fogjuk csinálni.

Összegezve a Szabadság téren töltött izgalmas hat napot: eszméletlen jó volt. Legalább annyira el is fáradtunk, mint amennyire jó volt, de - ha nem is az ott bejövő árrésből veszem meg álmaim babakádkék Trabant 601 limousine-ját - megérte. Jövőre is megyünk, úgyhogy készüljetek!

Mi már most készülünk:

a Happpy Beertruckon ismét fejlesztettünk egy kicsit, kitaláltunk egy új core sört (valószínűleg a Lucky Coin kárára R.I.P.), durrantottunk egy hatalmas imperial chocolate stoutot, lassan készülnek a sörpárlataink, vettünk egy igazi, saját, felmatricázott öreg Happpy Beer Furgont. Szóval zajlik az élet..

Nagy ölelés Mindenkinek: Stigi

Tartalomhoz tartozó címkék: Belvárosi Sörfesztivál